Over Als de rust weerkeert dan is er… Liefde!

Wat in eerste instantie lijkt op een rustige, chique ogende nieuwbouwwijk vol glamour, schone schijn, roddels en uiterlijk vertoon, blijkt al snel veel minder glansrijk te zijn als de maskers van de buurtbewoners ontsluierd worden. Je duikt als lezer steeds dieper in de huid van de personages totdat je kennis maakt met de pure kwetsbaarheid die dan (schijnbaar) overblijft.
Een nieuw begin, nieuwe ontmoetingen met totaal verschillende persoonlijkheden, die eigenlijk veel meer gemeen hebben dan dat je eigenlijk zou denken. Uiteindelijk verschuilen en worstelen ze allemaal tegen hun ‘beperkingen’ en zijn ze ieder op hun eigen manier bezig een plaatsje te veroveren in de buurt en in de maatschappij. Een boek dat snel en gemakkelijk wegleest en absoluut niet saai is. Iedere buurtbewoner draagt namelijk een eigen verhaal met zich mee. Je leert zo de buurt goed kennen. Naast het feit dat ik heb genoten van het verhaal, kijk ik nu ook met andere ogen naar wat voor invloed een onzichtbare ziekte, kinderloosheid of slechthorendheid kan hebben op iemands leven. Deze onderwerpen worden overigens op een zeer gedetailleerde, luchtige manier beschreven. Een boek om heerlijk bij weg te dromen maar je tevens stil laat staan hoe je dromen kunt verwezenlijken.
Titel: Als de rust weerkeert dan is er... Liefde!
Auteur: Désirée Lageweg
ISBN : 97890-8570-377-8
Uitgeverij: Boekenbent
Prijs: € 15,95
© Monique de Vries / Schrijverspunt

Jeanette: “Ik moest wennen dat het vanuit verschillende personages werd geschreven. Het was wel spannend waardoor je verder wilt lezen. Leuke ontknoping!”.
L.: “Er staan schitterende romantische verhalen in”.
Huub Fest: “Ik moet zeggen dat het een zéér apart boek is. Het is niet spannend en niet meeslepend en tóch wil je het verder uitlezen. De karakters zijn zéér goed uitgediept. Ik vond het een leuk boek en heb de karakters wel leren kennen, Carmen en Shanice bijvoorbeeld vond ik sterke persoonlijkheden. Wat ook apart is, is telkens weer de delen van een lied die ertussen zitten. Ook dát kom je niet veel in boeken tegen”.
Silvia: “In het begin kwam ik er wel wat moeizaam door, maar gaandeweg was ik toch benieuwd naar hoe het verder afliep. Ik vond het een vernieuwend en verfrissend boek”.
Mevr. de J.: “Knap staaltje werk! Ik heb ervan genoten”.
Mevr. v. B.: “Ik vond het boeiend en leuk. Ik kijk uit naar het volgende boek”.
Mevr. M.: “Bij dit boek moet je goed het koppie erbij houden omdat er zoveel personages zijn. Heel knap dat de personages zo diep werden uitgewerkt en zo goed werden neergezet. Doordat er veel verschillende karakters zijn, vond ik het boeiend en vroeg me aldoor af hoe het verder ging”.
Ger: “Ik had een beetje moeite met het aantal personages”.
Anita: “Bijzonder boek met de verschillende karakters. Aan de buitenkant lijkt het allemaal rozengeur en maneschijn maar in werkelijkheid is dat niet zo. Het boek is niet spannend maar toch wil je weten hoe het afloopt. Knap geschreven”.

Over Wij horen met onze ogen!

Mevr. S.: “Het is een goed en duidelijk opgesteld boek voor horende mensen en slechthorenden, ook voor vrienden en familie!”.
Lou: “Het is leuk om te lezen, ook voor degenen die vanaf hun geboorte slechthorend zijn. Het boek is leuk om zelf te hebben’’.
M. de R.: “Je boek is echt top, Désirée, en ook prima om aan anderen te laten lezen hoor! Mijn gelukwensen!”.
Gerda M. Briaire: “Ik heb het boek in een ruk uitgelezen. Sommige situaties zijn herkenbaar en ik moest er hier en daar ook wel om lachen. Ook lees ik veel over de angst om horenden tegemoet te treden. Ik ben op mijn vijftiende plotsdoof geworden. Ik denk dat ik het als plotsdove makkelijker heb dan een slechthorende, het klinkt raar maar zo ervaar ik dit nu eenmaal”.
Corina Polman: “Het boek is erg leuk en er staan veel herkenbare dingen in. Ik vind het grappig om te lezen hoe verschillend iedereen omgaat met zijn slechthorendheid en de situaties die daardoor zijn ontstaan. Dat heeft te maken met de mate van je slechthorendheid en de acceptatie in je omgeving en of je altijd slechthorend bent geweest of pas op latere leeftijd”.
Lies: “Désirée, je hebt een prettige schrijfstijl en dat vleugje humor is echt heel erg leuk. En het is goed dat mensen eens lezen hoe het is om slechthorend te zijn en daarbij eens gedwongen worden om na te denken. Dus je boek is erg leerzaam maar toch laagdrempelig!”.
Anita: “Allereerst vond ik de titel al heel mooi en toepasselijk. Daarnaast staan er veel herkenbare dingen in waar je als slechthorende mee te maken hebt. Het is een goed boek voor horende mensen die in hun omgeving met slechthorend- doofheid te maken hebben, misschien maakt dat mensen meer bewust wat voor impact slechthorend- doofheid op iemands leven heeft. En komt er meer begrip voor de slechthorende- dove medemens. Waar ik zelf als slechthorende wel eens tegenaan loop is dat mensen denken als je niet goed hoort dat er ook wat mankeert aan je intelligentie omdat je wat langzamer reageert, dit is soms erg frustrerend”.

Over Grootse golven


Dat het gras lang niet altijd groener bij de buren is, bewijst ‘Grootse Golven’ des te meer. Bij een groep bevriende bewoners van de nieuwbouwwijk ‘Somerville’ draait het vooral om aanzien, zien en gezien worden. Schijnbaar hebben de bewoners toch niet genoeg aan het luxe leventje dat ze leiden en gaat ieder geheimzinnig ‘op zoek’ naar iemand om de dagelijkse sleur te doorbreken. De verschillende levens gaan een totaal eigen leven leiden. Uiteindelijk blijkt iedereen naar hetzelfde op zoek te zijn: hartstocht en passie! Het aantal personages vind ik wat veel. Doordat ik steeds moest omschakelen raakte ik de draad van het verhaal soms kwijt. Er wordt uitgebreid en vanuit meerdere invalshoeken ingegaan op de verschillende karakters waardoor je de bewoners steeds beter leert kennen. De personages worden ijzersterk neergezet. Dit in tegenstelling tot de duistere, nieuwe buurtbewoner. Zijn rol blijft daardoor spannend en mysterieus tot het einde. Het verhaal is soms ongrijpbaar maar blijft meeslepend. Enkele keren neemt het boek een bizarre wending, wat eventjes vervreemdend werkt, maar al snel heeft het verhaal je weer in zijn greep. Wie de spelfoutjes in het boek terzijde weet te schuiven heeft met ‘Grootse golven’ een heerlijke roman in handen.
© Monique de Vries / Schrijverspunt
Grootse Golven - Désirée Lageweg
Uitgeverij: Boekenbent
ISBN: 978-94-6203-122-7
Prijs: € 14,95

Huub F. (auteur): "Deze roman is duidelijk van onderwerp en goed geschreven. Vooraf nog een korte uitleg van de personages, wat handig is voor mensen die het eerste boek niet hebben gelezen; zo weten ze nu over welke personen het gaat. Het leuke vind ik juist dat er geen onderwerp wordt geschuwd. Alle personages in ik-trant geschreven en alle personages goed uitgediept zodat je ook hun gevoelens kan meemaken. Af en toe heerlijk gelachen om bepaalde opmerkingen. Dat is alleen al lof!"
L. M.: “In een ruk uitgelezen. Ik vond de seks op een positieve nette manier beschreven. Dit boek is heel leuk en erg boeiend”.
Mevr. C.: “Goed geschreven. Moest erom lachen. Dit was een humoristisch en spannend boek”.
Janny: “Leuk boek dat eindelijk eens niet over dertigers maar over veertigers gaat! De eerste heb ik ook gelezen. Die was ook mooi.”
Monique: “Net alsof je het zelf allemaal meemaakt, zelf in het verhaal zit, zo echt.”

Nb. Elke recensie is welkom, een eerlijke of een redelijk onderbouwde recensie helpt anderen verder bij de keuze van een boek. Het streven is dat een boek zo goed mogelijk wordt afgerond en wordt nagekeken.

Review Wij horen met onze ogen!

Review Als de rust weerkeert dan is er liefde!


Review Grootse golven


contact contact contact


info@desireelageweg.nl


DÉSIRÉE LAGEWEG